Experiments amb comunicadors, i activitats d'aprenentatge, creats amb Plaphoons Multiplatform, per veure si funcionen en diferents dispositius i/o navegadors
El cuaderno de comunicación "ProtocoloGSotoTexto" tiene la peculiaridad, respecto al anterior, de contar (en todas las categorías semánticas que lo componen) con un acceso al teclado, de esta forma ampliamos el uso del mismo a un rango mayor de usuarios, incluyendo así a aquellos que estén afianzando la adquisición de la lectoescritura, además de posibilitar en los casos que sea posible el uso de la ortografía como sistema alternativo de comunicación.
0-A partir de la versió 29 de Plaphoons Multiplatform, surt escrit a la part de sota de la finestra, clicant en aquest lloc surt un quadre de diàleg on es pot canviar de sintetitzador. I altres opcions.
1-En principi el sintetitzador que fa servir és el per defecte que hi ha en el sistema operatiu.
2-En Windows, i creiem en IOS, entenem que en MAC també, si necessitem canviar de sintetitzador, per exemple Light sparkles, en anglès, si ho cliquem veiem el següent link:
../plaphoons/lightsparkles/index.htm?NumeroDeVeu=
On posa NumeroDeVeu= cal posar el número que ens dona quan triem el sintetitzador i ens és mostrat en el botó: 2-Parlar. En aquest cas.
Veiem que el sintetitzador número 2 és anglès. Per la qual cosa si afegim aquest 2 al link
La pàgina parlarà en anglès. Aquest número depèn del sistema operatiu i de navegador que es faci servir.
3-En Android, parlem de la experiència que en tenim, un mòbil, només hem sabut canviar de sintetitzador si ho fem en l'aplicació: Ajustes del Sistema, Texto a Voz y reiniciant el dispositiu.
Cualsevol comentari, experiència, suggeriment, error detectat, etc. si-us-plau, missatge a jlagares@xtec.cat