Producte vectorial entre dos vectors Es defineix a partir del càlcul del següent determinant.
El vector resultant té la propietat de que és perpendicular amb els dos primer vectors: Per comprovar-ho el multipliquem escalarment amb els dos vectors i veiem que dòna 0: (1, 0, 2) · (2, 5, -1) = 2 + 0 -2 = 0
(3, -1, 1) · (2, 5, -1) = 6 - 5 - 1 = 0
Això ens ofereix una nova manera de calcular la equació general d'un pla: Exercici: Trobar la equació general del pla: (x, y, z) = (2, -1, 0) + m(1, 0, 2) + n(3, -1, 1) Si fem el producte vectorial dels dos vectors directors (2, 5, -1) el que trobem és un vector perpendicular al pla, ho sigui un vector associat. Així l'equació de la recta queda: 2x + 5y - z + D = 0 Per trobar la D l'únic que cal fer és substituir a l'eaució el vector de posició (2, -1, 0) 2·2 + 5·(-1) - 0 + D = 0
-1 + D = 0
D = 1 Finalment l'equació general de la recta queda: 2x + 5y - z + 1 = 0 |